Učitavam...

IZRADA PREDMETA I ELEMENATA OD KOVANOG GVOŽĐA

Kovač - izrada kovanog gvožđa

Kovač - izrada kovanog gvožđa

Kovač je zanatlija specijalizovan za obradu gvozdenih metalnih predmeta kao ‎što su kapije od kovanog gvožđa, razne rešetke, nameštaj, ‎skulpture, oružje, ukrasni i sakralni predmeti, kuhinjski pribor i alat. ‎Uopšteno govoreći, kovači se ne bave obradom metala koji nisu gvožđe, kao što ‎su kalaj, bronza, bakar i slično. Njihovom obradom se bave samo usko ‎specijalizovane zanatlije. U početku, kovači gotovo da nisu pravili dekorativne ‎predmete (zbog relativno brzog rđanja gvožđa). Pronalaskom nerđajućeg čelika to ‎se veoma izmenilo.

Opširnije...

Kovano gvožđe

Kovano gvožđe

Pronalaskom kovanog gvožđa ljudska civilizacija je napravila veliki pomak u svom napredovanju. U početku se kovano gvožđe upotrebljavalo najčešće u vidu oruđa, oružja kao i nakita. S vremenom je upotreba kovanog gvožđa postala nezamenljiv proces proizvodnje, koji traje do danas. Kovano gvožđe se već vekovima koristi za izradu kovanih kapija, ograda, terasa, stepeništa i ostalih proizvoda od kovanog gvožđa.

Opširnije...

Elementi od kovanog gvožđa

Elementi od kovanog gvožđa

Elementi od kovanog gvožđa nalaze široku primenu pri izradi svih predmeta od kovanog gvožđa, kao i drugih materijala. Koriste se pri izradi kapija, ograda, terasa, stepeništa i mnogih drugih predmeta od kovanog gvožđa. Upotrebom elemenata od kovanog gvožđa izrada predmeta znatno olakšava i osigurava svaki proizvod od kovanog gvožđa.

Opširnije...

Projektovanje

Projektovanje

Naše iskustvo u izradi kovanog gvožđa i projektovanju, garant je za ispunjenje svih zahteva bilo da su zasnovani na vašem ili našem dizajnu, u čemu nikakvu ulogu ne predstavlja složenost istog. Projektovanjem na računaru vam omogućujemo vizuelni prikaz ideje, i podjednako bitnu tehničku stranu čitavog projekta.

Opširnije...

Stepeništa od kovanog gvožđa

Stepeništa od kovanog gvožđa

Kovano gvožđe je našlo sjajnu primenu i u izradi stepeništa od kovanog gvožđa. Ona mogu biti ugrađena i u spoljnjem i unutrašnjem delu kuće. U oba slučaja stepeništa od kovanog gvožđa, osim sigurnosti pri upotrebi, pružaju i izuzetan detalj svakog udobnog doma.

Opširnije...

Nameštaj od kovanog gvožđa

Nameštaj od kovanog gvožđa

Namestaj od kovanog gvozdja, pocev od kreveta,garnitura,nocnih stocica pa preko pribora za kamin,lustera,polica,garnisni, svojim izgledom daje toplinu i poseban izgled svakom domu. Paleta ideja je velika,postoji mnogo raznih kombinacija i boja,a u saradnji sa nama vase ideje,do najsitnijih detalja, mogu biti realizovane. Sav namestaj zasticujemo antikorozivnom zastitom,farbamo poliuretanskim bojama i po zelji kupca,toplim cinkovanjem sto je nasa preporuka za namestaj koji je izlozen uticajima spoljasnje sredine.

Opširnije...

Terase od kovanog gvožđa

Terase od kovanog gvožđa

Ko razmišlja o bezbednosti svoje porodice svakako će terase osigurati kovanim gvožđem. Kovano gvožđe profesionalno i maštovito obrađeno biće i ukras koji neće proći nezapaženo.

Opširnije...

Nadstrešnice od kovanog gvožđa

Nadstrešnice od kovanog gvožđa

Detalj koji ulepшšava svaki ulaz kuće, zgrade ili nekog drugog objekta. Takođe, izrađujemo nadstrešnice za automobile. Izradjujemo ih uglavnom u kombinaciji sa elementima od kovanog gvozdja. Mogu se izradjivati u lučnoj ili ravnoj varijanti, kada se nadstrešnica u tom slučaju postavlja pod kosinom. Za sve naše nadstrešnice od kovanog gvozđa radimo antikorozivnu zaštitu toplim cinkovanjem, na zahtev kupca. Farbamo uretanskim farbama.

Opširnije...

Ograde od kovanog gvožđa

Ograde od kovanog gvožđa

Ograde od kovanog gvožđa zaokružuju celinu i lepotu enterijera kuće. Dobro obrađeno i zaštićeno kovano gvožđe od kojeg je izrađena ograda, pruža sigurnost kao ni jedan drugi materijal.

Opširnije...

Rešetke od kovanog gvožđa

Rešetke od kovanog gvozdja

Kovane rešetke mogu imati dve namene. Ugrađuju se kao ukrasne ili protivprovalne. U svakom slučaju, rešetke od kovanog gvozđa, koja god da im je namena, daju objektu, na kom se postavljaju,poseban izgled. Kao i za sve ostale proizvode koje izrađujemo od kovanog gvozđa i za rešetke radimo antikorozivnu zaštitu toplim cinkovanjem i farbanjem uretanskim bojama. Rešetke izrađujemo uglavnom za zaštitu ulaznih vrata i prozora na objektu.

Opširnije...

Još članaka...

  1. Kapije od kovanog gvoždja
Mi koristimo kolačiće

Koristimo kolačiće (cookies) na našem sajtu. Većina njih je porebna za korišćenje sajta, dok neke koristimo za poboljšanje korisničkog iskustva (Google analitika). Ukoliko ih ne prihvatite, moguće je da sajt neće raditi.